Boeken

Toegang Geweigerd

Nick ruilt één dag met een vluchteling. Kan hij nog terug?

De zomervakantie is aangebroken en Nick gaat met zijn ouders en zus op all-inclusive vakantie naar een Grieks eiland. Toch is de vakantiesfeer anders dan normaal, want het eiland wordt overspoeld door vluchtelingen. De meeste hotelgasten en zelfs Nicks vader zijn heel negatief over hen: er zitten terroristen bij, en ze willen alleen maar naar het westen om te profiteren van onze rijkdom, wordt er beweerd.

Dan ontmoet Nick Zaïd, een aangespoelde bootvluchteling van zijn eigen leeftijd. Ze worden vrienden en zien elkaar stiekem in de buurt van het hotel. Nick vindt het oneerlijk dat zijn leven zo veel anders is dan dat van Zaïd. Hij bedenkt een plan: ze ruilen één dag van plaats, zodat Zaïd een echte dag vakantie heeft om even bij te komen.

Het plan lukt, maar Nick komt terecht in de vluchtelingenstroom en wordt meegevoerd… Kan hij nog terug?

Een gedachte over “Toegang Geweigerd”

  1. Stijn Groenewold zegt:

    Beste meneer De Vos,

    Woensdag 23 november houd ik mijn boekbespreking over “Toegang geweigerd” Ik vind het een erg mooi boek. Nu moet ik in deze boekbespreking ook iets over de schrijver vertellen. Helaas kan ik op internet niet zoveel informatie over u vinden. Bv. wanneer bent u geboren/hou oud bent u?, wat heeft u vroeger gedaan voordat u schrijver werd? Mocht u nog andere leuke ideeën hebben dan vind ik het fijn om dat te horen.

    Dank u wel voor uw reactie,
    Stijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *